Välkommen Karolina!

Den uppmärksamma läsaren har kanske redan noterat att vi fått ett nytillskott på bloggen och vi är väldigt glada att kunna presentera professor Karolina Ekholm som ny skribent. Karolina har nyligen återvänt till Nationalekonomiska institutionen vid Stockholms universitet efter att ha varit verksam som statsekreterare på Finansdepartementet och som vice riksbankschef. Hennes första inlägg som fast skribent publicerades häromdagen vilket förhoppningsvis alla redan uppmärksammat.

Innan Karolina gav sig ut i den tillämpade ekonomiska politiken forskade hon framförallt om internationell handel och multinationella företag. Hon även gjort gästinspel på Ekonomistas med en recension av Yanis Varoufakis bok om krisen i Grekland och ett inlägg om BNP-multiplikatorer (tillsammans med Peter Gerlach). Karolinas tid som vice riksbankschef har också gjort avtryck i en mängd inlägg om penningpolitiken (tex här och här).

Med sin gedigna erfarenhet som forskare och hantverkare i den ekonomiska politiken tror vi att Karolina kommer att ha många intressanta perspektiv att erbjuda och är mycket glada över att kunna hälsa henne välkommen till Ekonomistas!

Comments

  1. Kalle says:

    Welcome!

  2. Henrik says:

    Utomordentligt tillskott! Och ett intressant första inlägg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: