Att sporta lönar sig

Det har funnits tendenser till motionsfientlighet i vissa tididare inlägg här på Ekonomistas. Själv har jag t ex ifrågasatt det rationella med att köpa träningskort, medan Ekonomistas-Jonas har anklagat motionärer för att vara miljöbovar.

Nu är det dock dags med lite goda nyheter för den sportige.  Forskaren Michael Lechner har nämligen i en forskningsrapport visat på betydande framtida löneeffekter av sportaktiviteter.  Över en 16-års period då finner Lechner att den som har motionerad flitigt kan öka sin inkomst med 20000 euro.  Vad beror detta på?  Jo, enligt forskningsrapporten så är det framför allt bättre hälsa och ett allmänt bättre välmående som förklarar de ökade framtida lönerna.

Vilken slutsats ska man dra av detta? Kanske att inkomstskatter faktiskt är ett effektivt vapen mot växthuseffekten.

Trackbacks

  1. […] en relevant fråga är om det överhuvudtaget lönar sig att motionera. Jag har tidigare här på Ekonomistas hävdat att svaret på den frågan är Ja. Tänkte därför passa på att berätta om lite ny […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: