Nytt nummer: Ekonomisk Debatt nr 1 2013

Idag kommer ett nytt nummer av Ekonomisk Debatt ut, med kortversioner av utvalda uppsatser presenterade vid den nationella konferensen i nationalekonomi i höstas. Frågor som behandlas är: Varför driver facket låglönepolitik? Hur reagerar väljare på skatteförändringar? Rör det sig i (förmögenhets-)toppen? Hur påverkades ekonomiska utfall i Sverige av den spanska sjukan? Hur har pensionsreformen påverkat äldre arbetstagare? Hur stora är transaktionskostnaderna vid offentlig upphandling?

I ledarartikeln diskuterar Niclas Berggren behovet av en skattereform, och i foruminlägg diskuteras 3:12-reglerna, amorteringskrav på bolån och pedagogiska metoder i den nationalekonomiska utbildningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: