Köp dig smal!

I ett tidigare inlägg här på Ekonomistas visades att ökat välstånd verkar leda till större problem med fetma. Vad kan vi göra för att vända trenden? Fettskatt på onyttig mat diskuterades för ett par år sedan, men den debatten verkar ha tystnat. Ett annat sätt är att använda våra ökade rikedomar för att köpa oss smala. I en intressant artikel i senaste numret av Fokus diskuteras bl.a. om samhället borde betala människor för att gå ner i vikt. För dig som inte orkar vänta på att samhället ska betala dig för att bli smal så finns numera nättjänsten www.stickk.com. Där kan du sluta ett kontrakt med dig själv som gör det rejält dyrt att inte gå ned i vikt.

Comments

  1. Carl-Axel Johansson says:

    Jag tror inte man kan förbjuda fram eller beskatta fram en bättre hälsa, så det är för väl att debatten om sk onyttig mat skulle kunna beskattas högre, i folkhälsans namn, är borta fn. Men den kommer säkert igen, för vi har en otroligt stor tilltro till myndigheters kunskap och kompetens(?)….
    Vem skall bestämma vad som är nyttigt och onyttigt? Enbart debatten om de olika fetternas skadlighet växlar genom åren. Nu har det ju också kommit rapporter om att virusinfektioner kan ge för stora fettceller och därmed en övervikt, så det kommer väl också ett vaccin mot fetma, liksom mot högt blodtryck och mot rökningen. Drömmen om det eviga livet fritt från faror, blir inte det tråkigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: