En bild säger mer än tusen ord

Förra veckan besökte Hilary Clinton Kina. Hon talade bland annat om vikten att Kina fortsätter köpa amerikanska statsobligationer. Detta fick mig att tänka på teckning från the Economist som publicerades för drygt ett och ett halv år sedan. Den har bara blivit bättre sen dess…

d3207ww0ekonomistasfeb254

Publicerad i the Economist 9 augusti 2007

Comments

  1. Kul och träffsäker bild! För att förtydliga USAs problem ska man kanske komplettera Clintons önskan med de frekventa uttalandena om kinesisk växelkursmanipulation, t ex nyligen av finansminister Timothy Geithner. Växelkursmanipulationen består ju just i att Kina köper amerikanska statsobligationer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: