Det är svårt att göra rätt

Läser i en liten TT-annons i dagens UNT att Al-Qaida har klarat sig helskinnat undan finanskrisen som drabbat övriga världen. Den ekonomiska bojkott som starade efter 11 september har nämligen inneburit att terrornätverket står utanför de finansiella marknaden.

Detta faktum belyser återigen svårigheten för oss människor att göra det vi tror är rätt, något som tidigare har diskuterats av Ekonomistas-Jonas i ett inlägg om barnarbete.

Se även Sundsvalls Tidning

Comments

  1. Med tanke på att hela al-Qaidas existens som fungerande organisation är tvivelaktig, och Osama själv förmodligen är död, torde banktillgodohavanden eller inte förmodligen spela rätt liten roll. Gerillakämparna i Afghanistan har nog andra finansieringskällor än bankkonton. De som drabbas – och det är det djävliga – är mottagare av medel som exempelvis somalier i utlandet vill skicka hem till sina plågade familjemedlemmar. De har det svårt nog ändå, utan att behöva bli drabbade av ekonomiska repressalier för att de lever i ett land där bankväsendet inte fungerar.

  2. Björn: jag håller med om att den ekonomiska bojkotten kan ifrågasättas redan från början, men tanke på att den drabbar oskyldiga som redan tidigare befinner sig i en svår situation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: