Vem får ekonomipriset 2021?

Måndagen den 11:e oktober tillkännages årets ekonomipristagare. Det är därför hög tid för Ekonomistas traditionsenliga omröstning om årets ekonomipris. Du kan rösta på upp till tre kandidater. Lägg gärna till egna kandidater på listan och motivera ditt val i kommentarstråden. Omröstningen avslutas under helgen och resultatet från omröstningen presenteras innan årets ekonomipris tillkännages.

(Leverantören av enkätverktyget har haft tekniska problem, men nu ska omröstningen fungera igen. Pröva lite senare om det inte fungerar.)

Comments

 1. Thomas Sowell, för sin applikation av ekonomiskt tänkande för att analysera samhället som det är fungerar, inte som man kan önska att det skulle fungera.

 2. Micke says:

  Mitt stående skämt är att jag är expert för att jag gissade på Romer tio år på raken och till slut fick rätt, men sedan dess har jag faktiskt prickat in Duflo och Milgrom, så jag har haft rätt tre år på raken nu. När blir man expert på riktigt?

  Hur som helst: årets gissning (nej, expertutlåtande!) är Acemoglu, Dixit och List. (Inte samtidigt, utan tre gissningar spridda så väl jag kan.)

 3. Jonas says:

  I vanlig ordning gissar (eller snarare önskar) jag på D. Rubin och G. Imbens för deras bidrag kring kausal identifikation.

 4. Agneta says:

  Vet inte om jag lyckades rösta (fick “This poll requires a password to register a vote”) men tycker att Aiyagari (postumt), Bewley, Huggett, Imrohoroglu för modeller med inkompletta marknader/heterogena agenter vore ett fint pris.

 5. Jonas Eliasson says:

  Jag tippar Dasgupta men hoppas också på List. Men han borde i så fall fått det förut, så jag tror inte riktigt på det (när nu Duflo och Banerjee fick det nyss). Dixit borde också fått det för länge sen, gärna delat med Stiglitz, men det är nog för sent nu. Nominerar också Andrei Schleifer, han gör många intressanta grejer, och enligt Repec är han dessutom världens mest citerade… det säger väl något det också.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: