En begynnande jobbportal för nationalekonomer?

Sedan Nationalekonomiska Föreningen lanserade sin nya hemsida www.nationalekonomi.se har sidan utvecklats på en rad sätt. Den presenterar bland annat information om föreningens möten och aktiviteter samt innehållet i den egna tidskriften Ekonomisk Debatt. Men nu utvidgas hemsidan till att även anslå jobbannonser för nationalekonomer. Just nu finns tre tjänster anslagna, en professur och två juniora konsulter. Nationalekonomiska Föreningen har en unik position inom svensk nationalekonomi då den samlar såväl den akademiska gruppen forskare och lärare som nationalekonomer verksamma inom privat och offentlig sektor på alla nivåer.

Att arbetsmarknaden för nationalekonomer engagerar är uppenbart. Det genom tiderna mest lästa inlägget på Ekonomistas.se heter “Nationalekonom – vad blir man?”. Det beskriver arbetsmarknaden för nationalekonomer som examinerats vid universiteten i Lund, Stockholm och Uppsala. Sedan publiceringen den 27 augusti 2009 har inlägget lästs 19 087 gånger, nästan dubbelt så ofta som det näst mest lästa inlägget.

De tjänster som nu anslås på är alltså en professur i nationalekonomi vid Institutet för Social Forskning (SOFI) och två juniora konsulttjänster vid Handelns Utredningsinstitut (HUI).

Kanske ser vi i www.nationalekonomi.se början på en livaktig jobbportal för kvalificerade nationalekonomer. Gör ett besök och bedöm själv!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: