Ekonomistas får ny layout

Som synes har vi ändrat utformningen av Ekonomistas för att göra sidan mer stilren och överskådlig. Under de närmaste dagarna kommer smärre justeringar av sidan att ske. Uppmärksamma oss gärna i kommentarsfältet om det är något som inte ser bra ut eller som är felaktigt.

Comments

 1. Andreas SO says:

  Personligen så skulle jag önska att bokstäverna var mörkare så att det blev mer kontrast mellan bokstäverna och bakgrunden. Jag vet inte om det är för att jag är färgblind men jag tycker att det är ansträngande att läsa som det ser ut nu. Så hellre svarta än gråa bokstäver (om de är gråa).

 2. Herrejösses, byt tillbaka! Jag har alltid tyckt Ekonomistas har den snyggaste designen. Nu ser den, ärligt talat, ful ut. Men det är min åsikt. Inget illa.

  • Ragnar Bengtsson says:

   Håller tyvärr med. men det kanske är ”det obehagliga i det nya” som spökar

 3. Kristian says:

  Snyggt! Skulle rubrikerna till vänster var mer läsbara i en mindre fet stil? [Jag gissar att detta skilljer sig mycket mellan webläsare.]

 4. När jag hör ordet stilren osäkrar jag min revolver.

  • Skämt åsido, och detta har inte så mycket med utseendet att göra men mitt RSS-flöde över kommentarerna är inte komplett sedan några månader tillbaka, Ofta är det bara varannan kommentar till en postning som dyker upp där. Kan ni titta på det? Artikelflödet verkar fungera som förväntat.

   Använder Google Reader för att läsa RSS.

 5. Typsnittet i rubrikerna är visserligen sans cerif vilket ökar läsbarheten men generellt är det ett svårläst typsnitt eftersom det är så kompakt. Ursprunget till sådana typsnitt var ju att pressa in så många kolumner som möjligt på en tidningssida, men det problemet har ju inte Eknomistas.

  • Menar du att vi ska frångå tumregeln att ha sans-serifer i rubrik och serifer brödtext, eller är det just detta rubriktypsnitt du tycker är svårläst?

   • Jag blandar mig i:
    Håller med Karl Gunnar Persson. Sans serif är bra i rubrikerna, men ni borde välja ett typsnitt som inte är så smalt.

   • Karl Gunnar Persson says:

    Deyt är det smala typsnittet som jag tycker är svårläst. Flute har förstått mig rätt.

   • Nu har jag testat att byta rubriktypsnitt från Oswald till Droid Sans och hoppas att det ska bli mer läsvänligt.

 6. Snyggt! Personligen hade jag gärna sett lite mer vit yta längst till vänster. Iaf för den fönsterstorlek+upplösning jag oftast kör. Blir lättare att läsa då. Jag kör Safari (6.0.1) på Mac. Eftersom problemet dykt upp på ett flertal sajter senaste halvåret misstänker jag att det kan ha något med någon uppdatering av Safari att göra. Men torde gå att fixa på serversidan.

  • Bredden på sidan är 960 punkter. De flesta har högre skärmupplösning än så och då ska sidan centreras och tomrummet som bli över på båda sidor fyllas med ljusrosa.

 7. Skulle vi inte kunna ta och rösta om designen? Gamla vs. nya

  • Demokrati har säkert sina fördelar men vad gäller blogg-design tror jag inte på en sådan beslutsmodell. Dessutom är frågan om man ska rösta om varje detalj eller om helheten? Måste den som röstar mot ha ett konkret motförslag? Vad om det finns flera motförslag — måste då något av dessa ha fler röster än ursprungsförslaget eller räcker det att de samlar en majoritet mot? Vem sätter agendan i vilken ordning olika förslag ställs mot varandra? Nej, det är uppenbart att kaos skulle uppstå.

   • Dags för ett spelteoretiskt experiment. Kombinerat med betalning i någon lokal ekonomistasvaluta (antalet kommentarer, antal dagar man läst bloggen, antalet tecken man skrivit på platsen etc)!?

 8. Jag tycker ni borde ha fler trådnivåer för svaren på kommentarerna.

  • Jag ska ta upp detta med mina kollegor och höra vad de tycker, det är enkelt att ändra.

  • Mats Pettersson says:

   Även om jag är ny besökare på Ekonomistas, så håller jag med lg i att fler trådnivåer för svar skulle vara bra. För min personliga del är det annars innehållet på Ekonomistas som lockar, inte så mycket designen. Det är trots allt en blogg, och i stort är det bara att gilla läget.

 9. Andreas SO says:

  Den kanske bästa förbättringen med den nya layouten är att sökfunktionen nu är högst upp sidan så man slipper bläddra långt ner för att hitta den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: