Harry Flam ny Ekonomistas-skribent

Lars EO Svensson kommer under 2015 att vara Resident Scholar vid Internationella valutafonden (IMF) i Washington, vilket innebär att han inte kommer skriva annat än något enstaka blogginlägg. Under hans bortovaro kommer i stället Harry Flam att skriva på Ekonomistas.

Harry är professor i internationell ekonomi vid Institutet för internationell ekonomi (IIES) på Stockholms universitet. Harry forskar bland annat om internationell handel, men har även ett brett intresse för ekonomiska-politiska frågor. Han är en ofta anlitad ekonomisk expert och kommenterar regelbundet ekonomiska händelser i massmedia. Vi på Ekonomistas är mycket glada att Harry kommer skriva på Ekonomistas och ser särskilt fram mot fler inlägg om aktuella ekonomiska händelser.

Harry Flam har tidigare skrivit två av förra årets mest lästa Ekonomistas-inlägg om Riksbanken respektive bostadspriser.

Comments

  1. Jonas says:

    Kul att Harry kommer in! Hans tidigare gästinlägg har varit både läsvärda och pedagogiska. Hoppas att diversifieringen i valda ämnen på makroområdet här på ekonomistas nu kan öka lite också och inte bara komma att handla om “hur dålig, okunnig, desinformativ” Riksbanken är…

  2. sundorund says:

    Tack så mycket E O Svensson! Många har lärt sig otroligt mycket om penningpolitik av dina inlägg. Främst för att du håller dem på en väldigt enkel nivå. Och att lyckas hålla förhållandevis komplicerade saker på en enkel nivå, vittnar ju som bekant om en otrolig kompetens. I många fall måste man läsa Svenssons svar i kommentarsfältet för att förstå frågan han svarar på. Jag tror även du höjt kunskapen ordentligt bland Sveriges ekonomijournalister!

    Ska bli spännande att följa Flam och alla andra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: