Nördar innerst inne

En av AEA-konferensens höjdpunkter var gårdagens panel om den finansiella krisen. Toppnamn som Alan Blinder, Robert Shiller, Olivier

Publiken jublade!

Publiken jublade!

Blanchard och Kenneth Rogoff försökte reda ut begreppen i en överfull konferenslokal.

Mycket intressant sades men efter ett slag gled diskussionen över till konstruktionen av husprisindex. Överskattar inte Shillers index volatiliteten? Finns det inte problem i ändpunkterna? Hur bör indexet viktas, egentligen?

Nog är det något befriande med att dessa rådgivare till presidenter och internationella organ visar sig vara nördiga småpojkar innerst inne. För vilka andra än riktiga nördar kan ge sig in i på en sådan diskussion för tusentalet svettiga ekonomer som håller på att svimma av syrebrist.

Comments

  1. Det glädjer mig att höra. Nördar av ett eller annat slag, speciellt de som kan kontrollera när de ska släppa fram sin nördighet, är kraftigt överrepresenterade bland de av mina bekanta och kollegor som jag hyser störst respekt för och som intresserar mig mest.

    Låter grymt kul det där, Jonas. 🙂

Trackbacks

  1. […] av bonusar, medan de mer försiktiga har fått se sig om efter nya jobb. I den tidigare omskrivna AEA-panelen beskrev Alan Blinder incitamentslönerna som ett gigantiskt markandsmisslyckande och grundorsaken […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: