Ekonomistas tre år!

Det är nu tre år sedan Ekonomistas startade. Sedan förra årsdagen har vi skrivit ganska precis 200 inlägg. Vi har haft fler läsare och fått fler kommentarer (drygt 4000) än tidigare år.

Listan över de mest lästa inläggen under året toppas av gästskribenter. Mats Perssons ironiska inlägg Geologi är ingen vetenskap lockade flest läsare, följt av Per Krusell och John Hasslers Bättre att bränna sedlar än gitarrer! och vårt inlägg om nobelpriset. Därefter följer Daniels äldre inlägg Nationalekonom — vad blir man? och Jonas nationalekonomiska valmanifest. Flest besökare hade vi den 11 oktober då ekonomipriset tillkännagavs. Enligt vår statistiktjänst hade vi då 3320 sidvisningar, att jämföra med ungefär 1000 en genomsnittlig dag.

En nyhet inför vårt fjärde år är att vi har inlett ett samarbete med Nationalekonomiska föreningens tidskrift Ekonomisk Debatt. Vi återkommer till formerna för samarbetet senare i veckan i samband med utgivningen av nästa nummer av tidskriften.

Comments

 1. pontus says:

  Gratulerar! Bloggen ar mycket uppskattad!

 2. Martin Berlin says:

  Grattis! Fortsätt att skriva!

 3. kirgis says:

  ni är så gulliga!!!!

 4. Kristian Grönqvist says:

  Grattis…den tillhör standardsortimentet i min dator…

 5. Grattis ! Bra jobbat !!

 6. ps: Utmärkt initiativ, samarbetet med kvalitetstidskriften Ekonomisk Debatt. PÅ!

 7. Carl says:

  Grattis! Bloggen ligger som första favoritflik i min browser, internet när det är som bäst!

 8. kirgis says:

  Att försöka få in ngn med lite mer vänsteråsikter skulle nog skapa lite roligare debatter då många liberaler skulle koka över av ilska. Men det skulle utveckla.

  • Kirgis, jag håller med om detta och hör gärna av dig direkt till oss om du har förslag på kandidater som vi ska försöka värva. Jag tror dock i och för sig att det finns en ganska bred politisk spridning bland oss här på Ekonomistas, men det märks inte så mycket eftersom merparten av våra inlägg är ganska opolitiska.

   • Andreas says:

    Ni kanske kan bjuda in någon från vänsterekonomerna.se? Jag vet inte riktigt vilka det är som skriver där i och för sig.

  • Ännu mer vänsteråsikter?!?! Jag ser min läsning av Ekonomistas som mitt sossealibi. Eva Mörk är väl snarast mörkröd (medborgarlön!).

   Jag skulle gärna se en genuint frihetlig skribent, gärna österrikiskt inspirerad.

 9. Jag är mycket tveksam till att ta in en skribent på Ekonomistas baserat på dennas politiska åsikter.

 10. Andreas says:

  Nej det är kanske ingen bra idé. Det var bara en tanke. Däremot kanske det finns fler “opolitiska” nationalekonomer som vill skriva på bloggen? Men ni kanske vill ha någon slags relation till varandra och inte bara bjuda in vem som helst.

  • Vi är öppna för att upplåta bloggutrymme för andra skribenter och har också gjort det vid flera tillfällen. Vi kräver ingen specifik ämnesinriktning eller politisk färg utan bedömer inläggen utifrån deras kvalitetsnivå och relevans med avseende på bloggens inriktning och läskrets.

 11. Erik says:

  Tycker ni ska satsa lite offensivare.

  Ni har nu etablerat samarbete med Nationalekonomiska föreningen och därmed blivit ett centra för ekonomisk debatt i Sverige.

  Finns säkert många idéer som kan utgå ifrån denna position. Begränsningen är att det ska vara en debatt grundad på ekonomisk vetenskap.

 12. pontus says:

  LPS FTW!!

 13. Ett litet önskemål: Skriv om (den s.k.) elmarknaden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: