Fint pris till svensk forskare

Ekonomistas gratulerar Hans Grönqvist på SOFI vars avhandling har tilldelats Upjohn Institute Dissertation Awards. Priset delas ut årligen till bästa doktorsavhandling som diskuterar frågor kring sysselsättning. Faktorer som belönas är policy relevans, teknisk kvalitet och presentation. Hans är i fint sällskap, då tidigare pristagare är t.ex.  Patricia Cortes, James X Sullivan och Jeff Smith.

IMG_0063Hans

Hans disputerade i Uppsala i februari 2009 på en avhandling med titeln “Essays in Labor and Demographic Economics” som bland annat undersökter effekterna av familjetorlek på barnens långsiktiga utfall, av subventionerade p-piller på aborter och tonårsgraviditerer samt av bostadssegregation på den invandrade befolkningens hälsa.

På bilden presenterar Hans en av sina uppsatser på SOLE 2008 i New York

Comments

  1. William says:

    Vilka konsekvenser kommer hans upptäckter att få i Sverige?

  2. William: Allmänt sett tror jag inte forskare har så mycket bättre koll på vilken betydelse deras resultat kommer att få för samhället än någon annan. Lika lite som att exempelvis uppfinnaren av glödlampan var bäst på att förutse vilka konsekvenser den skulle få för mänskligheten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: