Nordens mest spännande ekonomer

En av Ekonomistas läsare, kaospiloten Elin, undrade vilka vi på Ekonomistas tycker är Nordens mest spännande nationalekonomer.

Jag frågade några av mina medskribenter här på Ekonomistas vilka de mest spännande nationalekonomerna som fortfarande är verksamma i Norden är. De namn som först kom upp var Morten Bennedsen (ägarstyrning & politisk ekonomi), Lena Edlund (det ryktas att hon är på väg tillbaka till Sverige…), Magnus Johannesson (beteendeekonomi), Per Krusell (makro & politisk ekonomi), Kjetil Storesletten (makro & politisk ekonomi), David Strömberg (mediaekonomi & politisk ekonomi) och Jakob Svensson (utvecklingsekonomi & politisk ekonomi).

Det finns säkert många nordiska kandidater som vi inte kom att tänka på. Lämna gärna ditt eget förslag i kommentarsspåret. Kriteriet är det smula mångtydiga begreppet “spännande”. Min egen favorit bland nordiska samhällsvetare är för övrigt Jon Elster, men han är varken ekonom eller verksam i Norden…

Comments

  1. Martin says:

    Kul inlägg, Jon Elster verkar spännande. Hade en fråga till er som jag skrev under inlägget “Är nationalekonomernas människosyn verkligen så stötande”. Jag hänvisar bland annat till din fältkollega Olof Johansson Stenman. Vore verkligen jättekul om du ville ge en kort replik om vad du tror om saken!

  2. Du har rätt i att Olof Johannson-Stenman helt klart är en kandidat. Jag har f.ö. svarat på din fråga i den andra tråden nu.

  3. Mikael Elinder says:

    Jag skulle vilja nämna Panu Poutvaara vid Helsingfors universitet, som skriver om politisk ekonomi, arbetsmarknadsekonomi, hälsoekonomi och hooliganomics mm.
    http://www.valt.helsinki.fi/blogs/poutvaar/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: