Levande legender

Under förra veckan hade jag förmånen att lyssna till två levande legender. Den ene var Assar Lindbeck vid utdelandet av den första Assar Lindbeck-medaljen till bästa unga (nåja, under 45 år) svenska nationalekonom. Den andra personen var Dolly  Parton som spelade Stockholms Stadion i fredags.

Det är kanske inte så mycket som förenar dessa två. Dolly tackade publiken för att vi betalat dyrt för att lyssna på henne och sade att hon behövde pengarna eftersom det är dyrt att se så billig ut. Det var inte riktigt vad Tore Ellingsen (46 år och norrman!) sa när han tog emot en check på 200 000 kronor och en medalj gjord av 750 gram silver.

Det finns dock en del som förenar Asssar och Dolly. När man lyssnar till dem finns andra legender i publiken. Vid medaljutdelningen deltog Lundaekonomen Ingemar Ståhl och under Dolly-konserten satt jag inte långt i från herrtidningsfotografen Bingo Rimér. Dolly sa även något som Assar kanske skulle kunna skriva under på — hennes råd till de som vill satsa på en karriär inom showbiz var: ”Keep your day job!”

Det som verkligen förenar Assar och Dolly är dock deras enorma begåvningar inom sina respektive områden och att de trots stigande ålder inte slutar att visa prov på sin talang. Jag är full av beundran för båda två.

Lästips: Grannbloggaren Niclas Bergren gillade också Dolly-konserten. Tyvärr kommer inte Tore Ellingsens och Assar Lindbecks utmärkta föredrag vid prisutdelningen inte i tryck förrän till hösten, men håll utkik i Ekonomisk Debatt då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: