Enda skälet att tanka etanol

Det står väl nu rätt klart att hela etanol-grejen bara var ett av bonderörelsens mer framgångsrika knep för att locka till sig nya subventioner. Alltså är nog det enda skäl att tanka etanol som återstår de arbetsförhållanden som råder på de brasilianska sockerplantagen. Givet hur vidriga dessa verkar vara vill man ju inte ens föreställa sig vad de anställda skulle tvingas ut i om produktionen slår igen.

Comments

  1. Just det! Ofta får man höra att vi rika västerlänningar måste upphöra med en viss typ av konsumtion för att arbetare jobbar under vidriga förhållanden. Men de väljer ju ändå att jobba där, framför andra möjligheter. Eller rättare sagt: de tvingas att slita hårt, men inte av slavdrivare till arbetsgivare, utan av fattigdom – en fattigdom som lättas något av västerländsk konsumtion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s