Dags att anmäla sig till den nationella konferensen i nationalekonomi

I höst arrangeras den femte nationella konferensen i nationalekonomi. Denna gång står Göteborgs universitet och dess nationalekonomiska institution som lokala värdar medan Nationalekonomiska Föreningen står som huvudarrangör. Forskare är välkomna att skicka in bidrag till konferensen senast 13 maj.

Sverige saknade länge en återkommande nationell träffpunkt för landets forskare i nationalekonomi. Det var av den anledningen som några personer drog igång arbetet med att lansera en nationell konferens och den första hölls 2010 i Lund, följd av konferenser i Uppsala 2011, Stockholm 2012 och Umeå 2014 (läs mer om konferensens tillkomst här). Årets konferens är alltså den femte i ordningen och arrangeras i Göteborg den 29-30 september 2016.

Som vanligt kommer ett flertal forskningsseminarier hållas inom alla nationalekonomins ämnesområden. Dessutom hålls prisceremonin för Assar Lindbeck-medaljen, vilket sedan två möten är en stående del av den nationella konferensen. Årets pristagare är professor Oskar Nordström-Skans vid Uppsala universitet.

En paneldiskussion kommer också denna gång att arrangeras. Temat är klimatet, och bekräftade deltagare så här långt är professorerna Thomas Sterner och Per Krusell.

Forskare kan skicka in sina uppsatser fram till 13 maj 2016. Närmare information om call for papers finns på konferensens hemsida.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: