Ekonomistas når allt fler

Maj månad var den mest välbesökta månaden i Ekonomistas historia. Enligt vårt bloggverktyg hade vi över 45000 besök på hemsidan i maj. Det är 34 procent fler besök än i maj 2010 och hela 191 procent fler besök än vår första majmånad 2008. Vi är väldigt glada att så många följer vad vi skriver och det motiverar oss att fortsätta skriva om nationalekonomi, politik och samhälle.

Comments

  1. Grattis! Synnerligen välförtjänt. Keep it up!

  2. Kapten Haddock says:

    Gratulerar.

    Vad är ett unikt besök?

  3. Bra jobbat! Fortsätter följa denna välarbetande och välgenomarbetade 🙂 blogg!

  4. Kapten Haddock, att räkna unika besök innebär att räkna antalet faktiska läsare av hemsidan. Dvs om du går in i på sidan om en vecka (med samma dator) så kommer du trots 2 besök bara räknas som ett unikt besök. Man räknar helt enkelt bort att en besökare kommer flera gånger och klickar runt på flera sidor 🙂

  5. Ja, ni förtjänar verkligen läsare – en av de bättre bloggar som finns därute. Tack!

  6. Besöksstatistik på webben är en riktig snårskog, och jag hade visst tagit miste på vad vårt bloggverktyg WordPress räknar (ordet ”unika” är struket nu). Däremot har de alltid räknat på samma vis, så siffrorna är jämförbara över tid. WordPress räknar sidvisningar — det var alltså 45000 sidvisningar under maj månad. ”Unika besök” är ett lite flytande begrepp, men ofta innebär det ett besök från en viss dator inom en viss tidsperiod. Enligt statistikverktyget Sitemeter är det ungefär hälften så många unika besök som sidvisningar. Den som vill fördjupa sig i vår besöksstatistik enligt Sitemeters sätt att räkna kan själva klicka på den lilla ikonen längst ned till höger på sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s