Mer för att förstå finanskrisen

Inspirerad av Jonas tips i går om hur man kan förstå krisen på 10 minuter tänkte jag tipsa om några andra bra källor för detta. Utmärkt info finns t ex på Financial Times sida om finanskrisen (speciellt deras lilla film om den amerikanska subprime problematiken). Även NYT har en mycket bra sida på temat. Jeffrey Frankel från Harvards Kennedy School of Government har tagit sig an uppgiften att förklara det hela på en slide:

econcrashblog_533

Som bekant lär man sig dock bäst om man själv prövar på och då kan man testa the Economists brädspel “Credit Crunch“. För den som mot förmodan missat John Bird och John Fortunes lilla dialog om investment banking är denna förstås ett måste. Hur man förstår krisen på 8 minuter…

Comments

 1. Martin says:

  Jag saknar en pil ner från “Recession 2008-09” till “Deep fucking depression 2010-”

  Men det var väl det här med att ekonomer ogillar att förutspå framtiden?

 2. Jesper Roine says:

  Martin: Jag är rädd för att jag tillhör dem som håller med dig (även om jag inte heller gillar att “förutspå” framtiden, men väl att resonera om hur det kan gå). Kanske är jag färgad av att följa östeuropa lite närmare än annat men i mina ögon ser det inte så bra ut…

 3. e.lind says:

  Den publika amerikanska tv-kanalen PBS hade ett intressant avsnitt av sitt samhällsprogram Frontline om finanskrisen förra veckan. Hela avsnittet kan ses här online:

  Inside the Meltdown

  Ps. “Den bildade medelklassen” kan med fördel köpa sin egen DVD skiva av programmet. Kan också vara en poäng om man vill stödja PBS. Ds.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: