Mer för att förstå finanskrisen

Inspirerad av Jonas tips i går om hur man kan förstå krisen på 10 minuter tänkte jag tipsa om några andra bra källor för detta. Utmärkt info finns t ex på Financial Times sida om finanskrisen (speciellt deras lilla film om den amerikanska subprime problematiken). Även NYT har en mycket bra sida på temat. Jeffrey Frankel från Harvards Kennedy School of Government har tagit sig an uppgiften att förklara det hela på en slide:

econcrashblog_533

Som bekant lär man sig dock bäst om man själv prövar på och då kan man testa the Economists brädspel ”Credit Crunch”. För den som mot förmodan missat John Bird och John Fortunes lilla dialog om investment banking är denna förstås ett måste. Hur man förstår krisen på 8 minuter…

Comments

 1. Martin says:

  Jag saknar en pil ner från ”Recession 2008-09” till ”Deep fucking depression 2010-”

  Men det var väl det här med att ekonomer ogillar att förutspå framtiden?

 2. Jesper Roine says:

  Martin: Jag är rädd för att jag tillhör dem som håller med dig (även om jag inte heller gillar att ”förutspå” framtiden, men väl att resonera om hur det kan gå). Kanske är jag färgad av att följa östeuropa lite närmare än annat men i mina ögon ser det inte så bra ut…

 3. e.lind says:

  Den publika amerikanska tv-kanalen PBS hade ett intressant avsnitt av sitt samhällsprogram Frontline om finanskrisen förra veckan. Hela avsnittet kan ses här online:

  Inside the Meltdown

  Ps. ”Den bildade medelklassen” kan med fördel köpa sin egen DVD skiva av programmet. Kan också vara en poäng om man vill stödja PBS. Ds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: