Slutspekulerat om Riksbanken

Karolina Ekholm

Karolina Ekholm

Det är nu klart vem som tar över som vice riksbankschef efter Irma Rosenberg. Det blev som Ekonomistas-Daniel förutspått en kvinna, närmare bestämt Martins och min kollega Karolina Ekholm. Så nu ska jag ut i korridoren, gratulera och fråga om det är läge att binda räntan.

Karolina uppfyller ungefärligen Daniels kompetensprofil. Hon är akademiskt välmeriterad och har praktisk erfarenhet från Ekonomiska Rådet och Finanspolitiska Rådet. Jag har dessutom haft nöjet att arbeta med henne på SNS Välfärdspolitiska råd. Däremot har hon — såvitt jag vet — ingen penningpolitisk erfarenhet. Det kanske i viss mån kompenseras av att hon ofta suttit och kört regressioner på ECB i Frankfurt.

Karolina bjuder ofta på kaffe och choklad och hon kommer att bli saknad här på institutionen. Det är bara att instämma med prefekt Hans Wijkander: ”För institutionen är det naturligtvis en stor förlust men utnämningen är samtidigt ett slags kvitto på kvaliteten i vår verksamhet”.

DN2, SvD12, Afv, E24

Comments

 1. Karolina bjuder ofta på kaffe och choklad och hon kommer [därför] att bli saknad här på institutionen.

  ? 🙂

 2. JF: […] bland annat därför […].

 3. pontus says:

  Dessutom ar hon ju riktigt snygg!

 4. Gother says:

  Jag vill på alla sätt och vissönska Karolina lycka till! Det kommer hon att behöva. Jag har själv jobbat där i sammanlagt 9 år och det är ingen dans på rosor men väldigt givande och stimulerande. Ingen kommer att ge henne beröm men hon kommer att få en erfarenhet som kommer att räcka hela livet.

  Vad finns att tillägga. Utmärkt val! Hon behöver allt support som går att få.

 5. Rubens says:

  Re: JF,Jonas Vlachos,pontus

  Vilka infantila kommentarer !!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: