Missa inte Martin Ravallion

Nästa vecka får Handelshögskolan i Stockholm fint besök då SITE arrangerar årets UNU-WIDER lecture som denna gång hålls av Martin Ravallion. Han är en av världens ledande experter på fattigdom och fattigdomsbekämpning och är bland annat känd som en av personerna bakom definitionen för absolut fattigdom, ”1 $/dag”, som varit central för utvärderande av ”Milleniemålen”.

Senast han var i Stockholm 2013 pratade han om just detta mål i relation till 2030-agendan (som vi skrev om här då). Denna gång är temat relaterat men bredare: Vad vet vi om vad som funkar och vad som inte funkar när det gäller fattigdomsbekämpning? Kan fattigdom helt raderas och hur ska vi lyckas med det? Föreläsningen kommer dra på en fantastiskt ambitiös bok, The Economics of Poverty, som Ravallion skrivit (och från vilken mycket material finns här).

Det är tjugonde året som föreläsningen hålls och bland tidigare talare finns bland annat Amartya Sen, Jeff Williamson, Nancy Birdsall, Lant Pritchett, och Tony Atkinson.

Anmäl dig här. Kan du inte komma så kan du följa föreläsningen på webben här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: