Nationalekonomer under klubban

På nätauktioner är det vanligt att budgivningen är mycket intensiv de sista minutrarna innan auktionerna stänger (se bland annat denna tidiga artikel på temat). Därför inleddes julfirandet på ovanligt spännande vis då våra lunch-auktioner avslutades klockan 12 på julafton. För oss har det varit spännande att följa auktionerna hela tiden och det är naturligtvis ett visst mått av prestige inblandat i vem som skulle inbringa det högsta beloppet. Länge låg Lars i topp, men dan före dopparedan drog Jonas ifrån under större delen av dagen. I slutspurten var det ganska jämnt, men till slut visade det sig att någon var villig att betala 2031 kronor för att äta lunch med Lars.

Totalt inbringade auktionerna 6543 kronor. Ekonomistas står för Traderas avgifter, så vi kommer att skänka hela detta belopp till Ukrainas armé så fort alla vinnare betalat. Nu ser vi fram emot att äta lunch med personer vi förmodligen inte känner en bit in på det nya året. Men innan det är dags för de luncherna, är det dags för oss att återgå till julfirandet och julmaten.

Med denna spännande inledning på julhelgen önskar vi alla läsare en fröjdefull jul och ett gott nytt år. I Ukraina lär det tyvärr inte bli en fridfull jul, men de generösa bidragen från vinnarna av auktionerna bidrar i alla fall till att öka möjligheten för Ukraina att försvara sig mot Putins fruktansvärda anfallskrig.

Comments

  1. Andreas says:

    Bra initiativ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: