Vem får ekonomipriset 2020?

Det är dags för den traditionsenliga omröstningen om årets ekonomipris. Lägg gärna till egna kandidater på listan och motivera ditt val i kommentarstråden.

Nytt för i år är att du kan rösta på upp till tre kandidater. Omröstningen avslutas under helgen och resultatet från omröstningen presenteras innan årets ekonomipris tillkännages måndagen den 12 oktober.

Comments

 1. Andreas says:

  Poll Closed?

 2. Joakim Boström Elias says:

  Gissade på Aghion förra året och efter ”The Great Reversal” borde oddsen ju vara ännu mindre i år 🙂

 3. Micke says:

  Eftersom jag gissade på Romer 2018 och Duflo 2019 är jag certifierad expert som vet vad jag talar om. (Att jag innan dess hade fel som gissade på Romer 10 år på raken behöver vi inte låtsas om.)

  I år gissar jag på Acemoglu, Dixit och Milgrom. (Inte samtidigt, förstås. Nu när man får ha tre gissningar har jag spridit dem så väl jag kan.)

 4. Hubert Fromlet says:

  Gissar främst på Acemoglu, Diamond, Blundell och Bertrand. För övrigt motsvar Ekonomistas stora lista i stort sett min egen.

Trackbacks

 1. […] Såsom Daniel Waldenström just meddelat i P1 Morgon blev Daron Acemoglu favorittippad i årets omröstning på Ekonomistas med 12% av rösterna. Om det inte blir ett pris i politisk ekonomi, är chansen stor att det blir ett pris i ekonometri om man får tro Ekonomistas läsekrets. De följande tre placeringarna gick nämligen till Joshua Angrist (11%), David Card (7%) och Guido Imbens (7%). På femteplats kom Claudia Goldin (4%). Hela listan med kandidater hittar du i ursprungsinlägget. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: