Dubbla budskap

Sidan 27 i SvD Näringsliv bjuder i dag på en märklig kombination av artiklar. I en ganska träffande krönika liknar Andreas Cervenka finanskrisen vid en knarkhärva där bankerna — ofta statliga — har langat bolån till desperata husspekulanter. I kolumnen bredvid beskrivs hur man får högst sparränta hos banker som Parex och Kaupthing (mer om Kaupthings hälsa). Media kanske också har viss del i skulden…

Comments

  1. Den var bra!

    Nog beter sig journalisterna vårdslöst så här mitt i stormen. Jag hoppas att de braskande rubrikerna är något man diskuterar när situationen lugnat ner sig. Hur bör t ex Riksbanken kommunicera med omvärlden när medierna mest ägnar sig åt sensationsmakeri?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: