Nya skribenter på Ekonomistas

Vi på Ekonomistas vill gärna bredda och förnya bloggens innehåll. Vi är därför glada att meddela att några nya pennor nu kommer att sätta avtryck på Ekonomistas. Det är fyra yngre nationalekonomer som fram till sommaren kommer att skriva ett antal gästinlägg på Ekonomistas. De fyra personerna är Emil Bustos, Sirus Dehdari, Kajsa Hansson och Roza Khoban.

Emil Bustos är doktorand på Handelshögskolan i Stockholm. Han är i sluttampen av avhandlingsarbetet och är intresserad av arbetsmarknadsekonomi och finansiell ekonomi. Hans ”job market paper” handlar om vilken effekt centralt förhandlade löneökningar har på företags anställningsbeslut och lönsamhet.

Sirus Dehdari disputerade vid IIES på Stockholms universitet 2018 och gör nu en Wallander-postdok vid SOFI på Stockholms universitet. Han är även affilierad med den statsvetenskapliga institutionen på Uppsala universitet. En del av Sirus forskning har diskuterats i tidigare Ekonomistas-inlägg. Sirus forskning handlar bland annat om varför människor väljer att stödja högerradikala partier samt om politiskt deltagande.

Kajsa Hansson är doktorand vid JEDI Lab på Linköpings universitet. Även hon håller på att avsluta sina doktorandstudier. Kajsa är intresserad av beteendeekonomi och framförallt människors påhittighet när det gäller att rättfärdiga sitt själviska beteende. Trogna Ekonomistas-läsare har redan stiftat bekantskap med hennes forskning i ett gästinlägg om hur man kan minska dåliga förlorares tendens att skylla ifrån sig när de förlorar.

Roza Khoban disputerade i oktober vid nationalekonomiska institutionen på Stockholms universitet. Hon gör för närvarande en ettårig postdok vid Princeton för att därefter fortsätta till Zürichs universitet. Rozas forskning handlar om hur internationell handel påverkar utfall som till exempel korruption och jämställdhet, med ett särskilt fokus på låg och medelinkomstländer.

Vi ser mycket fram emot att läsa inlägg med nya spännande perspektiv från dessa olika fält inom nationalekonomin!

Trackbacks

  1. […] av Kajsa Hansson, doktorand i nationalekonomi vid JEDI Lab, Linköpings Universitet. Kajsa är en av fyra yngre nationalekonomer som kommer skriva på Ekonomistas fram till […]

  2. […] inlägg av Emil Bustos, doktorand i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Emil är en av fyra yngre nationalekonomer som kommer skriva på Ekonomistas fram till […]

  3. […] kan då effekterna av dessa omfattande sanktioner väntas bli? Roza är postdoc vid Princeton och en av fyra yngre nationalekonomer som kommer skriva på Ekonomistas fram till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: