Och priset går till…

På måndag klockan 13:00 tillkännages vem som får årets ekonomipris. I Ekonomistas omröstning hamnade Paul Romer (15%), Robert Shiller (12%) och Robert Barro (10%) i topp även i år. På fjärde och femte plats hamnade dock två kandidater som är nya för i år: Anthony Atkinson (7%) och Gordon Tullock (6%). En läsare verkar i stället ha hämtat inspiration från fredspriset och lade sin röst på EMU. Hela listan finns här.

Comments

  1. Blir det Barro är det ett beslut i klass med fredspriset till KIssinger och Arafat. Jag röstade narturligtvis på Kornai, kanske den siste överlevande ”riktige” ekonomen. Men blir det Rogoff, Shiller eller Deaton blir jag inte ledsen. Men det blir nog någon postmodern modellknutte som vanligt.

  2. Mats Essemyr, TCO says:

    ..Grekland!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: