Smittsamt barnafödande

Att få sin forskning uppmärksammad av the Economist är väldigt roligt oavsett hur meriterad man är. Därför är det med stor förtjusning som jag noterar att Uppsaladoktoranderna Lena Hensvik och Peter Nilssons artikel ”Businesses, buddies and babies: social ties and fertility at work” dyker upp på deras hemsida.

I artikeln som figurerar i the Economist visar de att sannolikheten för att en kvinna ska bli gravid ökar markant när en kollega på jobbet just fått barn. Effekterna är stora och motsvarar effekten av att sänka barnomsorgskostnader med 10 000 USD (baserat på estimat från en studie av Eva Mörk, (a.k.a. Ekonomistas Eva), Anna Sjögren och Helena Svaleryd).

Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: