Cykelringen rullar vidare

Cykelringens fräcka marknadsföring har varit ett återkommande tema här på Ekonomistas (tidigare inlägg: del 1, 2, 3 och 4) vilket nu även tagits upp i det senaste numret av Råd & Rön. Från Cykelringens sida kommenterar man nu det inträffade genom att skylla på tekniska problem med hemsidan.  Det är dock svårt att skylla upprepade ”reor” av samma produkt på tekniska problem. Cykeln Mirage Classic har exempelvis reats ut till ”halva priset” ytterligare två gånger sedan jag skrev om de två realisationerna i juni. Förmodligen har det varit ”halva priset” på denna cykel hela sommaren. En tidigare Cykelringen-medarbetare vittnar i ett kommentarspår här Ekonomistas om ”ordinariepriset” på just denna cykel: ”Med ett permanent pris på 3395 kr hade Cykelringen varit ett av Sveriges mest lönsamma företag”.

Comments

  1. Jag jobbade på Cykelringen under gymnasiet och början av mina universitetsstudier. Som personal gjorde det nästan ont hjärtat att se hur en lycklig barnfamilj kom in och ‘fyndade’. De flesta cyklarna hade aldrig ens haft förrpriserna, inte ens en dag. Men det som förvånade mest var ju hur otroligt bra dessa kampanjer fungerade och hur försäljningen svingades upp vid varje kampanj, man trodde alltid att det tillslut skulle slå tillbaka och att hela konsumentmarknaden skulle ha som någon form av kollektivt minne och tillslut straffa Cykelringen men (antagligen eftersom cyklar är sådan sällanköpsvaror) så kom det alltid nya.

  2. Jag håller med dig om att det verkligen är fascinerande att det här kan fungera år ut och år in, men jag tror du sätter huvudet på spiken — cyklar är sällanköpsvaror. Vi får hoppas att KO sätter tänderna i Cykelringen, skicka gärna in en anmälan via e-post dit så kanske det sätter fart på dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: